Papiote de jamon cu piept de pui, ficăţei şi salvie

Dacă v-aţi plictisit de prepararea clasicelor aperitive pentru masa de Crăciun sau Revelion, iată o reţetă excelentă! Cei care vor avea ocazia să guste aceste papiote de jamon vor fi cu siguranţă impresionaţi.
Dacă nu aveţi jamon, puteţi folosi bacon sau prosciutto.

Papiote de jamon cu piept de pui, ficatei si salvie

Ingrediente:
250 gr piept de pui
100 gr ficăţei de pui
200 gr jamon
80 gr unt
cateva frunze de salvie
piper

1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o frunză de salvie – nu aveţi nevoie de sare, jamonul are destulă. Prindeţi „papiota” cu scobitori sau beţe de frigărui scurte.
2.Se dau la cuptor intr-o tavă unsă cu unt pt cca 40-45 de minute, la temperatura maximă. Verificaţi ca pieptul s-a pătruns cu o scobitoare curată.
Serviţi cu un sos la alegere; noi am făcut un sos de unt şi muştar dulce, pentru a atenua gustul sărat al jamonului.

Papiote de jamon cu piept de pui, ficatei si salvie

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Papiote de jamon cu piept de pui, ficăţei şi salvie

  1. Wow, ce delicatesa, exact pe gustul meu! Am o curiozitate doar: unde ati gasit jamon?

  2. Asa, deci. Contrabanda cu jamon. V-am prins, vrajitoarelor! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *