Frigărui de pui marinate în iaurt şi legume la grill

Când simţi nevoia unei gustări simple, rapide şi uşor de digerat, poţi improviza ceva foarte bun dintr-o bucată de pui (piept sau pulpă dezosată) şi câteva legume.
În cantităţi mai mari, poate fi şi un aperitiv pentru o masă cu mai mulţi musafiri.
frigarui pui
Igrediente (4 porţii)
600 gr piept de pui, dezosat
legume: 1-2 ardei graşi, 1-2 dovlecei, o ceapă
Marinadă: o ceaşcă de iaurt, 1/2 limetă, 1 lingură de pătrunjel tocat
ulei de măsline, sare, piper

1.Pieptul de pui, tăiat în fâşii subţiri, se pune la marinat în amestecul de iaurt, zeama de lime şi pătrunjel tocat. Se sărează şi se piperează, se ţine la rece un sfert de oră, apoi se înfige în beţele de frigărui (pe care e bine să le ţineţi în apă, în prealabil).

frigarui pui
frigarui pui
2.Tăiaţi legumele în bucăţi, stropiţi-le cu ulei de măsline, amestecaţi-le cu puţin pătrujel tocat, sare şi piper.
frigarui pui

3.Folosiţi o plită sau o tigaie grill – în acest caz, una teflonată este foarte bună.
Frigeţi mai intâi legumele şi lăsaţi-le să stea la cald până e gata puiul.
Frigăruile vor avea nevoie de cca 5 minute pentru a fi gata. Grill-ul să fie bine încins, altfel se vor lipi.
Dacă v-a rămas nişte iaurt, puteti pregăti un sos rapid cu nişte usturoi şi poate şi un chili mărunţit. Dar e foarte bun şi niste sos de soia, nu sunt mofturoase frigăruile:)

Poftă bună

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


9 răspunsuri la Frigărui de pui marinate în iaurt şi legume la grill

  1. Ce bunatati! Mi-e dor de legume si pui la grill…

  2. pricope elena-madalina

    Am facut si eu in seara asta frigarui…..si pot sa va spun ca sunt absolut deliciosi……yamy…de abia astept sa ii fac din nou

  3. Andreea

    pot fi lasate peste noapte la marinat sau e prea mult, se acresc prea tare cumva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *