Crema de fasole rosie cu leurda si caju

Fasolea are un continut bogat in proteine si poate o fi o alternativa la carne, fie pentru vegetarieni, fie pentru cei care vor sa inlocuiasca dintr-un motiv sau altul proteinele de sursa animala. Leurda, in caz ca mai e nevoie sa subliniem, e o sursa excelenta de vitamine si antioxidanti, are efect antiinflamator si reduce tensiunea arteriala. Cat despre caju (crud!), acesta este de asemenea o sursa de proteine si uleiuri sanatoase, dar are si calitati de anti-depresiv. Asadar, o combinatie mai mult decat sanatoasa.
Am poreclit reteta asta “Guacamole de fasole”. Sa vedem cum se face:
10264302_772711166080021_8559989716522255859_n
Ingrediente

200 gr fasole rosie fiarta (se poate folosi si cea gata fiarta disponibila la magazin)
O legatura de leurda
2 fire de ceapa verde
50 gr caju crud
Zeama de la o jumatate de lamaie
1 catel de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
Ulei de masline extravirgin
Sare, piper

Oricine stie ca fasolea fierbe mai repede daca este lasata in apa peste noapte, sa se rehidrateze. Daca timpul e o problema, cea din cutie este absolut ok, bine scursa.
1.Se toaca leurda si ceapa, apoi toate ingredientele se omogenizeaza cu un blender sau cu robotul de bucatarie.
10270175_10203831597250091_1338059112_n
2.Se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline din belsug.
Se serveste cu paine prajita. Asta e toata reteta, sa aveti pofta!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


4 răspunsuri la Crema de fasole rosie cu leurda si caju

  1. Bravo fetelor. Imi place reteta asta. Va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *