Caracatiţă la cuptor în suc propriu

O reţetă pentru care sunt foarte potrivite bucăţile de caracatiţă mai puţin aspectoase, cum ar fi capul şi corpul, bucata aceea de care sunt prinse tentaculele. Desigur, puteţi adăuga şi tentaculele, dacă nu aveţi alt plan cu ele. Reţeta asta este foarte gustoasă şi în funcţie de numărul de persoane va trebui oricum să ajustaţi cantitatea. Este o tapa adevărată şi se poate prepara în avans şi reîncălzi atunci când vin invitaţii.
Prepararea este o joacă de copii.

Ingrediente
Bucăţi de caracatiţă, cca 100 gr/ porţie
4 căţei usturoi
Foi dafin
Ardei iute tocat
Boia dulce
1 linguriţă oregano uscat
Ulei de măsline extravirgin
Piper

1.Toate ingredientele (se pot marina înainte împreună) se amestecă bine şi se pun în vase pentru cuptor. Fiecare trebuie să conţină măcar un căţel de usturoi şi o frunză de dafin. Uleiul de măsline trebuie să formeze un strat subţire deasupra.
CARACATIŢA LA CUPTOR
2.Se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 50-60 min. Nu se pune sare, apa conţine caracatiţă, asta e tot ce trebuie să faceţi.
Serviţi cu pâine sau cartofi prăjiţi, pentru că sosul e delicious şi nu trebuie să se piardă.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Caracatiţă la cuptor în suc propriu

  1. Nu sunt o mare fana acestor „lighioane” ,dar la cum arata reteta ta ma gandesc serios sa le incerc gustul!:)))
    Felicitari pentru reteta!

  2. Singura dată când am mâncat caracatiță a fost la Cina la care ne-am cunoscut și mama, ce mi-a mai plăcut. Clar trebuie să încerc rețete cu caracatiță! a voastră arată demențial 😀

  3. Mihaela

    ohhh la la imi vine sa mananc monitorul 🙂

  4. Carmel Georgescu

    Preferata mea. Felicitari!

  5. Sisters' Kitchen

    Si noua ne place f mult.Multumim Carmel:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *