Socată

E vremea socului şi ar fi păcat să nu ne bucurăm de aceste flori parfumate şi cu o mulţime de proprietăţi. Florile de soc au un miros atât de plăcut, răcoritor, proaspăt…o nebunie!
Socata, cea pe care o beam în copilărie cu o plăcere nebună şi nu ne mai săturam. Avea mama un borcan de 10 l pe care sorbeam repede repejor. Se prepară simplu, uşor, este o băutură delicioasă şi naturală de care nu te mai saturi!
Socata 2
Ingrediente:(borcan de 4,25l)
4L apă
4 flori de soc
300 gr zahăr
200 miere
2 lămâi mari (suc+coajă)
3 gr drojdie

1.Se curăţă florile şi se scutură uşor. Se trec rapid prin apă rece.
2.Pe fundul borcanului (spălat bine) se aşează florile.
3.Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi se adaugă peste flori.
4.Se storc lămâile. Se taie în patru sau felii şi se aşează în borcan. Trebuie să aveţi grijă la lămâi. Pot fi amare şi atunci vor amărî şi socata. E bine să le gustaţi.
5.Sucul de la lămâi cu zaharul şi mierea se desfac în apă şi se toarnă în borcan.
6.Se completează de apă până se umple şi se amestecă. Se acoperă borcanul cu o farfurie sau o bucată de tifon.
7.Se aşează borcanul unde există sursă de căldură. Nu frigider, cămară, etc. În bucătărie de exemplu e foarte bine. Se amestecă în fiecare zi. Se strecoară după trei, patru zile şi se păstrează la frigider în sticle ..dacă rezistă:D
soc 1
soc
socata

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


6 răspunsuri la Socată

  1. Iubesc bautura asta racoritoare di delicioasa!Arata minunat a voastra!Pupici multi! <3

  2. Foarte buna, mai ales daca e rece! Si eu fac mereu zilele astea, cat inca mai gasesc soc. Noi nu punem drojdie ca ungurului meu nu-i place carbogazoasa 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *