Mucenici moldovenesti 2

Nu putem descrie în cuvinte cât sunt de buni. Aromă, gust, textură extraordinară. Anul trecut a fost prima încercare (a acestei reţete). Ne-au plăcut foarte mult. Tocmai de aceea, nu am postat reţeta până acum, nu au rezistat pozelor, s-au mâncat atât de repede pe cât i-am scos din cuptor. Ne-am lins pe degete şi am promis că mai facem. Şi am făcut. <3 * Mulţumim Irinei pentru reţeta:)

mucenici moldovenesti

Ingrediente:
1,1 kg faina
1 linguriţă sare
35 g drojdie proaspătă
200 g zahăr +1 lingura
3 plicuri zahăr vanilat
Coajă de la 2 lămâi
Coajă de la o portocală
4 ouă
400 ml lapte +2 linguri
100 g unt topit
100 g nuci măcinate
100 g miere

1. Desfacem drojdia cu o lingură zahăr şi 2 linguri lapte.
2. Cernem faina într-un bol. Facem o gaură în mijloc şi adăugăm drojdia, sarea, zahărul, zahărul vanilat, coajă de citrice şi 3 ouă.
3. Adăugăm laptele şi frământam incorporând treptat toată faină de pe margini. Când începe să se formeze aluatul se adăugă untul topit şi răcit (la temperatura camerei) şi amestecăm.
4. Punem aluatul la crescut într-un vas (bol de plastic, etc) uns cu puţin ulei, aproximativ 1 oră.
5. Se răstoarnă aluatul pe masa de lucru şi se împarte în bucăţi cât mai egale (puteţi să le cântăriţi). Se ia fiecare bucată şi se rulează pe blatul de lucru până ajunge la 60-70 cm şi arată ca un şnur. Se formează mucenicii şi se pun pe tăvi cu hârtie de copt sau unse cu ulei. Se acoperă cu folie de plastic şi se las a la crescut 30 minute.
6. Se ung cu ou bătut şi se coc 25-35 minute, în funcţie de cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 grade.
7. Cât sunt încă fierbinţi se ung cu miere şi se presară nucă măcinată.

mucenici moldovenesti

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Mucenici moldovenesti 2

  1. Ce frumosi si rumeni sunt! Vreau si eu vreo doi-trei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *