Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

A trecut ceva vreme de când nu am mai postat dar încet, încet ne revenim noi. Munca, bat-o vina:)
Cu toate astea din când în când mai avem şi pofte… De data aceasta ne-am amintit de mâncărurile mamei, pregătite cu drag, când trebuia să ţină cont de gusturile fiecăruia (cinci copii la număr) şi mereu reuşea să ne mulţumească pe toţi:) Lăsând nostalgia deoparte şi revenind la reţeta de azi, am încropit o mâncărică de curcan cu câteva legume, căruia i-am făcut un sos cremos. Deşi noi am renunţat la adăugarea făinii pentru legarea sosurilor, de data aceasta am făcut o excepţie… şi nu ne pare rău, a ieşit exact aşa cum ne doream.

Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

Ingrediente:
350-400 g carne de curcan dezosata şi tăiată în bucăţi potrivite
2-3 morcovi măricei
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
1 ardei potrivit
2 tije de ţelină
1 mâna de pătrunjel
sare, piper, boia dulce, 1/4 linguriţă curry, 1 lingura de unt, 1 lingura faina
1/2 ceaşca lapte
50 ml ulei

1. Carnea se rumeneşte uşor în uleiul încins, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă să se împrietenească circa 5-10 minute, după care se adaugă morcovii tăiaţi rondele, tijele de ţelina tăiate rondele şi ardeiul tăiat cubuleţe.

Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

2. Se toarnă 1 cană de apă şi se lasă să dea câteva clocote la foc mediu.
3. Se adaugă fasolea păstăi (direct din congelator), se potriveşte de sare, piper, boia şi curry.
4. Când carnea şi legumele au fiert, se adaugă laptele amestecat bine cu făina. Se lasă să fiarbă 5 minute, se adăugă pătrunjelul şi untul. Se opreşte focul şi se serveşte cu multă poftă;)

Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly

Distribuie:


2 răspunsuri la Mâncare de curcan cu fasole verde şi morcovi

  1. Ce mancarica buna! Vin si eu la voi la masa 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *