Cornulete cu umplutura de magiun si nuca

Speram ca ati petrecut frumos sarbatoarea Craciunului alaturi de cei dragi si ca ati avut o masa imbelsugata. Reteta ce urmeaza este un „dulce” clasic printre deserturile noastre. Este gustoasa, usor de preparat, iar mirosul de aluat copt incanta simturile tuturor celor care se nimeresc prin preajma cand o pregatesti.

cornulete cu magiun si nuca

Pentru aluat avem nevoie de:
350 g faina, 250 g margarina pentru prajituri, 1 praf de sare, o lingura de zahar,1 lingura de otet, 6 linguri de apa.
Pentru umplutura:
1 borcan de magiun de 375g, 250 g de nuci.

cornulete cu magiun si nuca

1. Se framanta un aluat amestecand toate ingredientele de mai sus.
2. Aluatul se imparte in doua bucati si se intinde o foaie din aluat subtire, in forma de cerc. Cu un cutit se taie in jumatate, apoi in triunghiuri.
3. Nucile se curata si se piseaza, dupa care se amesteca cu magiunul.
4. In mijlocul fiecarui tringhi se pune o lingurita din amestecul de magiun cu nuci.
5. Se ruleaza si li se dau forma de cornulete.
6. Tava se presara cu faina si se pun cornuletele formate.
7. Se introduc in cuptorul preincalzit si se lasa timp de aproximativ 45 de minute. Cand au crescut suficient se scot si se presara cu zahar pudra.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *